Op 19 juli draai ik proef op de Kunstmarkt op het Spui in Amsterdam. Zie ARTPLEIN

Op zaterdag 27 juni vind er een veiling plaats van schilderijen van: Anita de Harde en Marie-Thérèse van der Riet.

flyer-kunstroute


De expositie Dubbelportret wordt doorgestart in Herstellingsoord Dennenheuvel-Overbosch, Soestdijkerstraatweg 102 1213 XH Hilversum van donderdag 2 april tot donderdag 21 mei 2015. De expositie is dagelijks vrij toegankelijk. Informatie Brigitte Povel.

Zie Art Eindhoven.

Art Eindhoven 2015

Opening van de expositie Dubbelportret op 16 december om 20:00u bij LUNO Kitchen (meeting centre) aan de Kerkbrink 2 in Hilversum. De expositie is te bekijken tot 1 maart 2015.

Zie ook: Expo DUBBELPORTRETTEN

Barbara

Op 13 en 14 september 2014 doe ik mee aan de expositie in de #Loods32 op de Zeilweg 32 in Lelystad. Zie ook de uitnodiging.

What is the point
LOCATIE:
9 Adam Street, The Strand
WC2N 6AA Londen
Verenigd Koninkrijk.

Expositie 'Dood Spoor'

Anita exposeert werk in het kader van de expositie in #LOODS32 genaamd DOOD SPOOR. Op zaterdag 3 mei vindt de opening plaats om 16:00u aan de Zeilweg 32, Lelystad. Zie ook Uitnodiging opening Dood Spoor

Expositie Campus Art

Van 16 t/m 20 dec 2013 neemt Anita deel aan de expo op de Creative Campus - Mac3Park, Bolderweg 2, 1332AT Almere-De Vaart.

Expositie Restaurant Bataviahaven

Tot en met 19 november 2013 exposeert Anita haar werk in het restaurant aan Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad, telefoon: 0320 - 260 833

Expositie in hotel NH City Centre Amsterdam

Sueno de recuerdo

Spuistraat, 288-292. 1012VX Amsterdam

Tot november 2013

In de lobby van het hotel exposeer ik een half jaar lang 10 schilderijen.

Het bijzondere van dit hotel is dat het een Art-Deco hotel is. Mijn schilderijen passen mooi in deze ambiance.Expositie Kunst aan de kade 35 - IN NATURA

Klik op UITNODIGING voor meer informatie.

Tussen 6 september en 15 november 2013 exposeert Anita 3D werk in de vorm van reliëftegels tijdens Kunst aand de Kade 35 met thema IN NATURA in Grand Cafe Verderop Delft.

Portret gemaakt van Z.M. koning Willem-Alexander

Willem-Alexander.

in zijn moeders zelfgebreide trui

Het idee erachter is dat hij altijd gewoon is gebleven.
Nu geëxposeerd in Yacht Club Lelystad Haven, Oostvaardersdijk 59e, 8244 PB Lelystad-Haven.
logo ARL

Atelierroute Lelystad

Mijn atelier is open voor bezoek tijdens dit jaarlijkse evenement. U bent van harte welkom! Klik op het blokje voor nadere details.

Expositie in Afrikaanse stijl in Huis van Steen

Klik op Huis van Steen voor meer informatie

Groepsexpositie KVF leden in Provinciehuis Flevoland

van 3 mei t/m 12 juni 2013

Een groepje kunstenaars (Andreas, Anita, Marjolein, Nancy en Stefan) van de Kunstenaarsvereniging Flevoland (zie voor uitnodiging op KVF site) exposeert recente kunstwerken in de mooie ambiance van het Provinciehuis. Kom gerust naar de opening op vrijdag 3 mei om 15:30u. in het Provinciehuis, Visarenddreef 1, 8232 PH Lelystad; of kom op een andere werkdag even binnen en geniet van wat de kunstenaars bezighoudt.

Opening Kunstroute expositie Stadhuis, Lelystad

Dinsdag 5 maart 2013

Ter gelegenheid van het 1-jarig bestaan van de KUNSTROUTE LELYSTAD exposeren deelnemers in het Stadhuis van Lelystad van 1 maart t/m 30 april 2013.

Opening expositie in Hanzeborg, Lelystad

Zondag 10 februari 2013

Opening van leuke expositie van diverse kunstenaars waaronder ik. U bent van harte welkom vanaf 13:00 uur.
Expositie in Hanzeborg

Met portret Beatrix meegedongen naar expositie in het Loo

BEATRIX

vanaf 31 januari 2013
Officiële onthulling 4-WHEELDRIVE LADY

Dinsdag 9 oktober 2012

4-wheeldrive lady in wording

om 16:00uur heeft burgemeester van Lelystad, Margreet Horselenberg, de Nederlandse versie van de 4-wheeldrive lady onthuld. Er staat al een soortgelijk beeld in een beeldenpark in China. Het is eindelijk zover. Het staat aan het einde van de Pascallaan op het terrein bestemd voor de Airport Garden City en zal als smaakmaker fungeren voor een beeldenpark dat daar is gepland in ons projectplan en in overleg met Stichting Flowland en OMALA.

Klik hier voor een fantastisch videoverslag van Andre Broens: de onthulling van de 4-wheeldrive lady.

Atelierroute 2012

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober

Wees welkom in mijn atelier tussen 12:00 en 18:00 uur, en rijdt ook eens langs mijn monumentale beeld aan het einde van de Pascallaan in het veld - de Fourwheeldrive Lady. Trouwens het beeld wordt ter plekke officieel onthuld door de burgemeester op dinsdag 9 oktober om 16:00 uur. Zie hierboven.

Onthulling muurschildering Albert Heijn, Almere

muurschildering Albert Heijn

Vanaf 20 juni 2012 is een van de grootste muurschilderingen van Almere te bezichtigen aan de achterkant van de Albert Heijn, gemaakt door Anita de Harde en Alice van Renselaar ter gelegenheid van de heropening van de Albert Heijn aan het Botplein in de Waterwijk Oost.plaatsing 4-wheeldrive LadyCROWDFUNDING voor monumentaal beeld langs A6.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN !!!

Plaatsing in het weiland door OMALA van de 4-wheeldrive lady, waar Anita 5 maanden aan heeft gewerkt. Officiële onthulling volgt nog.

4wheeldrivelady Anita was uitgenodigd om in Noord China een beeldhouwwerk van 3 meter hoog te gaan maken in een tijdsbestek van 1,5 maand. Haar taak was het op te zetten in klei op een metalen frame, waarna er mallen van gemaakt zouden gaan worden om het uiteindelijk in brons te gieten. Het beeld genaamd FOUR WHEEL DRIVE LADY staat momenteel in een beeldenpark in Noord China.

Anita's avontuur in China is te volgen op haar BLOG.

Opening Natuurkunstpark 2012

wave of creation

Iedereen is van harte welkom op de opening van het Natuur(kunst)park 2012 om 14:00u op zaterdag 30 juni.

Daar is mijn scheppingsgolf te bekijken en nog 11 andere kunstwerken van collega's.

Zie ook het youtube-filmpje.

Kunstroute Lelystad

In het kader van de Kunstroute zijn schilderijen van Anita te bezichtigen in het Apollohotel.

Expositie "Transcendentale Vriendschap"

Kleine expositie in Harmonisch Wonen, Rivierenlaan 230, Lelystad. November 2011.

Te bezichten op afspraak: bel 0320-256392.

Opening van het gerenoveerde stadhuis Lelystad

stadhuisschilderij

Tijdens de open dag op 18 juni werd in het gerenoveerde stadhuis een kunstobject in werking gesteld van 4 meter lang in de collegekamer van burgemeester en wethouders van Lelystad.

Pracht in de Gracht van Zaltbommel 2011

blue men

Vanaf 9 juni tot begin september 2011 zijn een reeks in de gracht van Zaltbommel drijvende kunstwerken te bewonderen van diverse kunstenaars waaronder ikzelf. Mijn kunstwerk bestaat uit 2 mannen in yogahouding in balans. U bent van harte uitgenodigd om gedurende deze zomer een kunstzinnige wandeling te maken langs de gracht van Zaltbommel.

Zie voor meer informatie Pracht in de Gracht..

Tentoonstelling "De Ontmoeting" tussen Verkuno en de KVF

Geopend op 15 mei 2011 om 15:00 uur. Klik op uitnodiging voor nadere informatie.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 15 mei t/m 31 juli 2011 in Museum Nagele, Ring 23 Nagele, Nederland. Tel. 0527 653077.

Expositie "Bewogen"

Van 6 - 30 september 2010 zijn schilderijen te bezichtigen van Anita in Provinciehuis Flevoland.

De opening van deze tentoonstelling vindt plaats op 10 september 2010 in het Provinciehuis Flevoland. Zie voor de UITNODIGING.

Atelierroute "Polderpassie"

De opening van de atelierroute is op 18 september 2010 in het gebouw De Kubus. Zie voor de Atelierroute 2010. De deelnemende kunstenaars hebben hun atelier opengesteld voor publiek in het weekend 2 en 3 oktober 2010.

Expositie "Schaduw en reflectie"

Van 4 juli t/m 27 augustus 2010 heeft Anita een solo-expositie in de Shortgolf in Swifterbant.

Expositie in "Hiva Oa Art Gallery"

Samen met Yvonne van Weegberg en Saviël exposeert Anita van 10 juni t/m 31 juli in Hiva Oa Art Gallery met recent werk.

Expositie "Fifty-Fifty"

Verkuno expo

Van 26 mei t/m 13 juni 2010 exposeert Anita in het Koetshuis te Roden samen met andere leden van de KVF en leden van VERKUNO twee abstracte schilderijen in het kader van een uitwisselingsproject.

De twee zijn ontstaan na een lange periode van lyrisch abstracte kunst waarin nog wel figuren in lijnen voorkomen hoewel de nadruk ligt op de abstracte compositie. Om een focus aan te brengen in het werk heeft ze een witte cirkel in beide werken aangebracht van een dikke laag acrylpasta, waaromheen de rest zich afspeelt. In het eerste abstract overheerst verder de kleur blauw, in het tweede abstract (nummer 2) overheerst de gele kleur. Er bestaat nog een derde abstract waar de kleur rood (3 in rood) overheerst. Het deze abstracten is met vele lagen gewerkt waardoor er een fascinerende diepte is ontstaan. De werken nodigen uit tot contemplatie mede door het witte abstracte aandachtspunt dat in alle drie schilderijen terugkomt en symbool staat voor de spirituele kern in de mens.

abstract nummer 2 3 in rood

Expositie "Het andere Zelf"

Van 21 mei tot 18 juni 2010 exposeert Anita in de Kunstuitleen Flevoland in de KUBUS in Lelystad.

De laatste jaren is Anita gefascineerd geraakt door de eindeloze vormenrijkdom van schaduwen en reflecties op diverse ondergronden.

Op haar schilderijen zijn vertekende en vervormde figuren te zien. Dit kan zijn ten gevolge van reflectie in het water, of een gebroken schaduw op een trap, beeldvervorming door golfslag, soms zijn er twee schaduwen te zien t.g.v. meerdere lichtbronnen, of soms is er een combinatie van schaduw en reflectie met name in water.

In het beeldje "On the road" heeft ze een twee-dimensionale schaduw tot "leven geroepen", d.w.z. rechtop gezet, een derde dimensie toegevoegd en vervolgens deze beschilderd met de weg van waaruit ze is 'opgestaan'.

Dan zijn er twee schilderijtjes bij die bestaan uit ophangbare dozen waarin een geheim bewaard kan worden.

In twee bronzen beeldjes speelt Anita met het thema vrouw en transport. Deze zijn gemaakt als ontwerp voor een beelden expositie in China voor een Automotive Park.

Kortom er is genoeg te beleven waardoor het de moeite waard is om even binnen te lopen bij de Kunstuitleen in de KUBUS.

Expositie "Dromerig Bewustzijn"

Op VRIJDAG 23 april 2010 vindt de opening plaats van de expositie "Dromerig Bewustzijn" van Anita de Harde.

Om 20:30 uur zal kunstcoach Tobia Westerhuis de tentoonstelling openen in het Vegetarisch Restaurant aan de Donaustraat 183, Lelystad - 0320 251515.

In Anita's laatste werk legt ze de nadruk op de reflectie of schaduw in plaats van op de figuur, waarvan maar een klein deel wordt getoond. Hiermee wil ze een vluchtigere en steeds veranderende dimensie weergeven van de werkelijkheid. Ze nodigt daarbij uit tot reflecteren en contempleren. Tobia opent de tentoonstelling met een inleidend praatje waarna Anita een jazznummer ten gehore zal brengen.

Iedereen is van harte welkom bij deze tentoonstelling met veel frisse lentekleuren van bomen met eraan vers ontsproten loof, reflecties in het water, door de zon geworpen schaduwen, tot zowaar een ijsvogel.

Expositie "Ruimte voor Kunst" in het Provinciehuis Flevoland

Van 15 dec 2009 t/m 15 feb 2010 exposeren 35 kunstenaars die meededen aan de ontwerpwedstrijd voor de nieuwe relatiegeschenken van de provincie Flevoland.

Openingstijden: Ma t/m Vr 9.00 - 17.00 uur. Gratis entree.

Herfstexpositie Kunst aan de KADE 20

Van 10 oktober 2009 t/m 16 januari 2010 exposeert Anita samen met BIKKEL, Ria Bisseling, Eugenie Dammer, Emilie Cummings en Marije Aartnzen in restaurant "De Coopvaert", Blaak 776, 3011 TA te Rotterdam.

Expositie "Transparantie" in het Glazen Huis

Op het moment werkt Anita samen met Marlijn Franken aan een duo expositie in het Glazen Huis in Amsterdam. Deze expositie genaamd "Transparantie" werd geopend op 1 november 2009 door Rob Perrée en werd ondanks het slechte weer goed bezocht. Dit was de mooie uitnodigingflyer van de opening.

Hebt u de opening gemist dan kunt u nog t/m 15 november een bezoekje brengen aan onze expositie tijdens de openingstijden (woensdag t/m zondag van 14:00 - 17:00u.). Zie ook de uitnodiging voor het programma in de weekenden.

Kunst & Living

Op 16, 17 en 18 oktober 2009 werd Anita vertegenwoordigd door Galerie Artvisie op Kunst & Living 2009 in de AHOY in Rotterdam.

Expositie Kunstraad Dronten in Agrarisch Bedrijven Centrum

Het komend jaar neemt Anita met enkele werken deel aan de door de Kunstraad Dronten georganiseerde jaarlijks wisselende groepsexpositie in het ABC-gebouw (Agrarisch Bedrijven Centrum).

U kunt de expositie bekijken op werkdagen tussen 9:00-17:00u in het ABC-gebouw aan de Drieslag 30 in Dronten.

Expositie in de Bunker "la Défence"

bunker 'la Defence' Anita foto Nico Garstman Anita heeft samen met kunstbemiddelaar Eric Bende van SilverparkArt een groepsexpositie georganiseerd met in totaal 24 kunstenaars waarvan de meesten hebben deelgenomen aan Florence Biennale in 2007, een 2-jaarlijkse internationale kunstmanifestatie, waaraan zo'n 900 kunstenaars uit de gehele wereld deelnemen, in de Bunkervilla 'La Défence' aan de de Badhuisweg 139a in Den Haag. De expositie liep tot eind mei 2009.

Florence Biennale in Italy 2007

Anita heeft deelgenomen aan de internationale hedendaagse kunst manifestatie in Florence in Italy. Zie Florence Biennale.Home

English menu

Paintings
Sculptures
Art links
Biography
Contact